Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
25 dkg porcukor
25 dkg puha vaj
0,7 dl tej
1 evőkanál rum
4 ek. cukrozatlan kakaópor
1 negyed üveg zöld színű ételfesték
1-2 kávéskanál vérnarancs aroma
tetejére:
kb. 10 dkg étcsoki
1-2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kekszet, a porcukrot, a puha vajat és a tejet összegyúrjuk. Majd kétfelé vesszük a masszát. Az egyikbe beletesszük a kakaóport és a rumot. A másikba a zöld festéket, narancs aromát gyúrjuk bele.
Egy kb. 20x30 cm-es tálcára nyomkodjuk a kakaós masszát, elegyengetjük, majd a zöld massza következik.
Felolvasztjuk a csokoládét, kevés olajat adunk hozzá, és ráöntjük a süti tetejére. Másfél órát hűtőbe rakjuk és utána szeletelhetjük .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!