Tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg rama
5 dkg cukor
kb 2 dl tej
1 cs szalalkáli
csipet só
Krémhez:
1 l tej
5 tojás
4 púpozott ek rétesliszt
6 púpozott ek cukor
3 cs vaniliás cukor
Tetejére:
10 dkg ét tortabevonó
5 dkg Rama
Szalalkálit 2 dl tejbe feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre elég vékonyra nyújtjuk és egyenként zsírozott tepsi hátán halványra sütjük. Egy lap kb 5 p
Kész lapokat óvatosan át csúsztatjuk a nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat két féle cukrral a liszttel és a tejjel folytonos keverés mellett felfőzzük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk ( én tettem bele kis cukrot úgy nem esik össze) és óvatosan könnyed mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk. Még forrón megtöltjük vele a lapokat.
A tortabevovót gőz fölött felolvasszuk , belekeverjük a margarint és ezt a masszát langyos süti tetején egyenletesen elosztjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!