Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta étel recept » Slambuc bográcsban

felvitel dátuma: 2011-04-13 18:28:03       mai nézettség: 1       nézettség: 4543
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
  • 20-25 dkg füstölt szalonna (kenyérszalonna)
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 2,5-3 kg óburgonya
  • 1 kg lebbencstészta
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • ízlés szerint

A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

 

Ez az étel a pásztorok mindennapi eledele volt. Ez egy alapváltozat, de a neten keringenek mindenféle egyéb "sallangokkal" (pl. füstölt kolbász, pari, paprika) készített slambucok is. Néprajzos apósom szerintsokat főzte ezt az ételt a gyűjtések során is) ez az "igazi", hiszen ezek a hozzávalók megtalálhatóak voltak minden pásztorembernél... Én ezt tavaly egy iskolai családi napon készítettem el, és a gyerkőcöknél nagy sikere volt.

És most az elkészítése:

A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk.

A bográcsba beletesszük a szalonnát, megvárjuk, amíg kisül a zsírja, és beletesszük a hagymát és megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát. Majd beletördeljük a lebbencstésztát, és megpirítjuk. Ezzután hozzáadjuk a krumplit, és megszórjuk ételízesítővel, sóval. Felöntjük annyi vízzel. hogy éppen ellepje, és összeforgatjuk. Egyenletes, lassú tűzön, többször megforgatva (ez gyakorlatot igényel, ez az egésznek a lényege!) kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne és a krumplival együtt omlós lesz.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Anetti 2011 április 16

Jajj,de szeretem :) Úgy tudom,a slambuc jász/kun étel.Persze ez mindegy is,a lényeg,hogy nagyon finom :)

0/10 Hossó Anita 2011 május 16

Lehet az is, ott is pásztorkodnak/tak:-)!

0/10 anikó 2011 július 30

ételízesitő?????????

0/10 Hani 2011 augusztus 01

Mi a problémád kedves Anikó?

10/10 -Jucus.- 2011 november 06

imádjuk nagyon:-))

0/10 Hani 2011 november 07

:-)))

0/10 Juci 2012 február 19

Szeretjük csak a kezem ki van ha végzek vele nagy erő bedobás kell bele!!

0/10 Juci 2012 február 19

Az ígazi nem szaftos,úgy könnyü nem rázogatja órákig :))Pedig az eredetit rázni kell váljon el a bográcsból piruljon 1 kicsit!!

0/10 Hani 2012 február 25

Kedves Juci! Ez sem szaftos a végén, benne is van a receptben.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.