Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Krumplis egytálak » SLAMBUC Kata módra

felvitel dátuma: 2017-08-26 19:21:51       mai nézettség: 1       nézettség: 1349
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Ezt a bográcsos szabadtéren készíthető nem éppen diétás ételt immár 60 éve készíti a család,én 41 éve ismerem.
Hozzávalók:
20dkg füstölt szalonna felkockázva
1 nagy fej vöröshagyma felkockázva /14dkg/
1kg megtisztított felkarikázott burgonya/krumpli/
40dkg lebbencstészta,kicsit összetörve/nekem saját készítésű volt/
1 ek. pirospaprika
kb. másfél ek. só
1 kisebb paradicsom
1 kisebb zöldpaprika
1 csipet petrezselyemzöld 
1 csipet zeller zöld
2 ek. sertészsír(a forgatáshoz)
2 l. víz

Mindent tisztítsunk meg,vagdossunk össze és tegyük egy nagy tálcára.

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
A szalonnát tegyük a bográcsba,a tűzön olvasszuk ki a zsírját,majd öntsük hozzá a hagymát,pirítsuk ezzel is,ha megpirult,vegyük le a 
bográcsot a tűzről és kevergetve adjuk hozzá a pirospaprikát,tegyük
vissza a tűzre és rakjuk bele a burgonyát,pirítsuk egy kicsit ezzel is.
Néhányszor kavargassuk meg és mehet bele a víz,a só.
Amikor felfőtt kóstoljuk meg,szükség szerint sózzuk,(egy kicsit sósabbnak kell lenni,mert a tészta is szív magába belőle)tegyük bele a paradicsomot,zöldpaprikát,zöldségleveleket,ha félig főtt a burgonya,
tegyük bele a nem túl apróra tört lebbencstésztát úgy,hogy egyenletesen szórjuk a lébe.
NEM KAVARGATJUK,hagyjuk amíg teljesen elfő a leve!!!
Most levesszük a tűzről,jól összekeverjük,visszatesszük a tűzre,(ami már csak parázs)és a zsírt a bogrács szélén körbe elolvasztjuk.
Ekkor már csak a kanállal igazgatjuk a tésztát,hogy minél jobban gombóccá álljon,miközben a tűz felett tartjuk a bográcsot,jobbra-balra rázogatjuk és egy hirtelen mozdulattal átfordítjuk a tésztát.(Ha nem megy,akkor sincs semmi baj,kanállal a tűzön kavargassuk meg,így is nagyon finom lesz.
Csípős paprikával tálalva a legjobb.
Jó étvágyat hozzá!
Saját családi recept

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.