Hozzávalók 3-4 főre: 30 dkg búzadara, 10 dkg liszt, csipet só, 4 dl tej 3 tojás, 5-10 dkg cukor ízlés szerint, fél citrom reszelt héja és leve, 1 marék arany mazsola, 10 dkg vaj
A darát keverjük össze a sóval és a liszttel.
Keverjük össze a tejjel és hagyjuk, hogy a dara megszívja magát.
TIPP: Nem kell több órát állni hagyni, elég egy óra is.
Majd keverjük hozzá a tojások sárgáját, a citromot és a mazsolát is.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá úgy, hogy a cukrot folyamatosan adagoljuk hozzá.
A habot keverjük bele a masszába.
Egy magas falú, széles serpenyőben hevítsük fel a vajat, de ne túl forróra, mert könnyen megéghet.
Öntsük rá a masszát, és kezdjük el sütni.
Egy-egy percekre le is fedhetjük a serpenyőt, a köztes időkben folyamatosan keverjük.
Az a lényeg, hogy kicsit megpiruljon, de semmi esetre se égjen meg.
Ez a recept akkor jó, ha szép kisebb, nagyobb arany barna morzsákra esik szét.bő fél vagy háromnegyed órát vesz igénybe.....ha elkészült akkor bármilyen lekvárral vagy öntettel és porcukorral tálaljuk !
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!