Nagyon szimpi ki fogom próbálni!
1/2 kg burgonya, 1 csokornyi snidling, 1 nagy fej lila hagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, olaj a sütéshez, só, 1 cs. őrölt bors, 1 kk piros fűszerpaprika, liszt, 1 egész tojás, picike víz, mehet bele fokhagyma is...
Megfőzzük puhára a burgonyákat héjastól, majd hideg vízzel leöntjük, meghámozzuk és szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és annyi lisztet, hogy sűrűbb, formálható masszát kapjunk. Ha túl sűrű, egy pici víz mehet bele. Megfűszerezzük, összevagdosott snidlinget adunk hozzá és pici olajon megfuttatott apróra vágott hagymákat. Olajba vagy lisztbe mártott kezekkel tallérokat formázunk a masszából és olajban kisütjük. Leveshez, de önmagában is finom vagy ketchupba mártogatva. Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!