Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sokmagvas, burgonyás kenyér

felvitel dátuma: 2014-03-26 20:11:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1335
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

70 deka kenyérliszt (Nagyi titka) ,30 deka sokmagos Rozsos kenyérliszt,15 deka burgonyapehely, 2 kávéskanál , 1 kávéskanál cukor, 1 cs instant élesztő (1kg liszthez), 1/2 dl    étolaj, 4-4,5 dl langyos víz.                                          

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Kenyérsütő 8-as fokozat(dagasztó program) a következő a sorrend: 2 kk , 1/2 dl étolaj, burgonyapehely, lisztek, lisztben egy kis mélyedést csinálok, és  oda az élesztő cukor, víz. 90 perc a dagasztó programon. Utánna lisztezett nyújtódeszkára borítom, újjnyi vastagra nyújtom. A jobb és bal oldalát 2 újjnyira behajtom (egymásnak szemben, és szorosan feltekerem  mint a beiglit. Egy jénait picit kiolajozom és belehelyezem, leborítom és 20-30 percig kelesztem. Ezalatt előmelegítem a sütőt 200 fokon, (az enyém légkeveréses elektromos) Egy picit vizeskézzel áttörölömkenyér tetejét, éd 3-szor éles késsel bevágom. Középső rácsra beteszem, alá, meg egy kis edényben vizet rakok(kb 1.5-2 dl-t) 30 percig  sütöm 200 fokon, majd 180 fokra visszaveszem, és 15 perc még (de közben figyelem, hogy szép piros legyen) Ha kész kiveszem és  a jénait letakarom, hogy letudjam a kenyér tetejét permeteznii hideg vízzel, de a jénaira ne menjen, mert eldurranhat a víztől. Egy kicsit hűlik és rácsra kiborítom. Nagyon finom, nem morzsálódik. étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Sándor 2014 március 26

Nos az étolaj már nem jó ! A saját receptem: 50-dkg liszt,3-dkg só, 3.5-dl langyos víz, 3-dkg cukor, fél csomag élesztő, diónyi zsír. A vízbe teszem a cukrot, élesztőt és a zsírt ( az étolaj egészségtelen). Ha "elindult" az élesztő, hozzáteszem a lisztet és a sót. 1-óra 58-perces programmal készítem, a sütési idő 1-óra. Lehet hozzá tenni főtt burgonyát kb 10-15 dekát, de akkor figyelni kell mert sok lesz a víz és sütés közben visszaesik (behorpad) a teteje. A sütés végén sós vízzel, ecsettel vizezem a tetejét, és finom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.