Piskóta:
6 tojás
2 ek.víz
8 ek.cukor
7 ek.liszt
1 ek. kakaó
fél tasak sütőpor
Krém:
6 tojássárgája
25 dkg cukor
1 vanília cukor
3 ek.liszt
2 ek.kakaó
6 dl tej
Csoki öntet:
1 tojás
3 ek.cukor
1 ek. liszt
3,5 dl tej
2 ek.kakaó(púpos)=sűrűre főzzük.
A vizes piskótához robotgép segítségével keményre verjük a tojások fehérjét 8 ek.cukorral,2 ek.vízzel, majd egyenként a tojássárgákat belekeverem. Végül a fél tasak sütőporral kevert lisztet, ami 7 ek.liszt ,1 ek kakaó, több részletben finom mozdulatokkal (mindig alulról-felfelé mozdulatokkal) fakanállal beleforgatjuk.(ha sima piskótát szeretnénk,akkor az 1 ek.kakaó helyett 1 ek. liszt megy...)
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Krém:hozzávalókat felfőzzük=sűrű krémet kapunk,majd amikor már meleg a krém belekeverem lazán* 6 tojás kemény habbá vert fehérjét.A piskótát 3x3 cm-es kockákra vágjuk vagy tépjük. Tálba teszünk 1 sor piskótát rámerjük a csokikrémet. Megszórjuk rumban áztatott mazsolával,(nálam meggy volt) majd (rétegezzük tovább piskóta..krém...), megcsurgatjuk a főzött csokiöntettel.
A tejszínből kevés cukorral vert kemény habbal tálaljuk. Nem szoktam rátenni előre a tejszínt, az asztalnál mindenki saját magának állítja össze ízlése szerint. smile hangulatjel
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!