Nagyon jol nez ki es hamar megy ,maris neki fogok Koszonom szepen SZuperrr.
20 dkg babapiskóta
4 dl tej
15 dkg cukor
1 tojássárgája
5 dkg kakaópor
5 dkg reszelt étcsokoládé
1 ek liszt
1 fiola rumaroma ( ha felnőtteknek készül akkor 1 dl rum )
4 dl tejszín
5 dkg mazsola
1 ek kandírozott narancs vagy cukrozott gyümölcs
szeletelt mandula ízlés szerint a díszítéshez
A piskótát kisebb darabokra törjük és meglocsoljuk tejben oldott rumaromával ( rummal ).
3 dl tejből és a cukorból, tojássárgájából, kakaóból, lisztből, állandó keverés ( lassú tűzön ) mellett sűrű krémet főzünk.
Amikor kihűlt hozzáadunk 1,5 dl felvert tejszínt.
A babapiskótát desszertes kehelybe helyezzük, teszünk rá egy réteg csoki krémet, újra babapiskótát, csoki krémet.
Közben teszünk rétegenként beáztatott mazsolát és kandírozott narancsot.
A tetejét maradék tejszínhabbal díszítjük, szórunk rá még kandírozott narancsot, reszelt csokoládét, szeletelt mandulát.
Hűtőben tároljuk 1-2 órát a tálalásig.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!