A piskóta alapjai.
2dl laktózmentes tej , vagy rizstej
2 evőkanál laktózmentes joghurt
20 dkg rizsliszt
1 dl olívaolaj
1 evőkanál xilit
csipetsó
1 kávéskanál sötőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém
5dl laktózmentes tej vagy ugyanennyi rizstej
2dl soja habtejszín
egy csomag bourbon vanília
1 csomag vaníliás pudingpor (gluténmentes)
1 evőkanál xilit
Továbbá kell még
2 dl laktózmentes tej vagy ugyanenyi rizstej
1 üveg rumaroma
kb 2dkg mazsola
10 dkg durvára vágott dió
3 dl soja habtejszín
karobpor szükség szerint 1-2 evőkanál olívaolaj.
A piskótát sütjükmeg először. Atejet , olajat, joghurtot először csomómentesre keverem . Majd a liszthez hozzáadom a sütőport szódabikarbónát csipet sót és a xiltet. Ezt a masszát szépen simára dolgozom és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és előmelegített sütőbe 200 fokon készre sütőm tűpróbáig.
Ezután megfőzőm a krémet . Tejet és a habtejszínt összekeverem , hozzáadom a vaníliát , pudingport és a xilitet. Majd sűrű krémet főzők.
Még hűl a krém addig a megsült iskótát kockákra vágom (apróra) és a 2 dl tejbe és a rumaroma egyvelegébe beáztatom a mazsolát .
Ezután elkezdem a piskótát a tálba helyezni és a krémmel megöntőzni , valamint az áztatott mazsolával és a durvára vágott dióval megszórni. Ezt ismétlem amíg van a krémből és a mazsolából és a dióból. A tetejére a tejszínhabból ízléses halmokat készítünk és ezt le locsoljuk a karobporral amit az olívaolajjal keverünk simára.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!