A tésztalapokhoz:
8 tojás
16 dkg cukor
8 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
3-4 evőkanál kakaópor
A vaníliás pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A csokoládés pudinghoz:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A tetejére:
4,5 dl Hulala habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
1 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével és 8 evőkanál vízzel. A fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük.
A sárgájához keverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan a fehérjehabot is beleforgatjuk.
A masszát elfelezzük.
A felét egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű (20 × 30 cm) tepsibe öntjük, elegyengetjük, és 170°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd azt is ugyanúgy megsütjük.
A pudingokat a csomagoláson levő leírás szerint elkészítjük.
A kakaós piskótára (Bár rumot nem ír az eredeti recept, én mégis meglocsoltam a kakaós lapot egy kicsit, mielőtt összeállítottam a sütit.)
rákenjük a vaníliás pudingot (mehet rá azonnal forrón), és szépen elsimítjuk.
Erre jön a világos lap, majd a csokoládés puding.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A habhoz a tejszínt a vaníliás cukrokkal keményre felverjük, a sütemény tetejére kenjük. A díszítéshez a cukrot a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik.
Ezt csorgatjuk a sütemény tetejére, majd hűtőbe tesszük.
Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Csoki dekor:
Fogsz egy sütőpapírt vagy alufóliát, és az olvasztott csokit mintaszerűen rácsorgatod,és hagyod megdermedni.
Dermedés után díszíthetjük a sütiket.
smile hangulatjel
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!