Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tavaszi receptek » Sonkás párnák

felvitel dátuma: 2012-03-27 17:55:25       mai nézettség: 2       nézettség: 2666
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

1 nagy (450 g) és egy kicsi (150 g) tejfol

1 dl tej

12 dkg Rama margarin

1 kg finomliszt

10 dkg rétesliszt

1 ek kristálycukor

1 ek

8 dkg éleszto

2 tojás

 

A toltelékhez:

30 dkg fott fustolt sonka vagy fott tarja, oldalas

20 dkg krinolin vagy virsli

0,5 dl olaj

1 kk orolt bors

1 fej fokhagyma

10 dkg Rama margarin

4 fej szép lilahagyma vagy újhagyma (szerintem medvehagyma is jó) kevesebb is lehet

20 dkg reszelt sajt

2 dl tejfol

 

Tepsibe:

sutopapír, vagy Rama margarin és liszt, vagy szilikon

Nyújtáshoz:

finomliszt (mert ragadós fajta)

 

Tetejére:

2 tojás

szezámmag

lenmag

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tejfolt a tejjel és a margarinnal kevergetve addig melegítjuk, amíg a margarin elolvad benne, de vigyázzunk, ne legyen forró. A kétféle lisztet, a sót és a cukrot beleszórjuk, az élesztot belemorzsoljuk, a tojásokat beleutjuk. 10 perc alatt konnyu kelt tésztát dagasztunk belole. Letakarva, meleg helyen, kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjuk.

Amíg kel, elkészítjuk a tolteléket:  a sonkát és a krinolint apró kockákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, megborsozzuk és félretesszuk. A fokhagymát finomra aprítjuk, vagy osszezúzzuk, az olvasztott Ramán megfuttatjuk. A lilahagymát karikákra vágjuk, gyuruire szedjuk vagy kisebb darabokra aprítjuk.

Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk, és vékony, kb. 50X25 cm-es téglalapokra nyújtjuk. Eloszor a fokhagymás margarinnal, majd a tejfollel megkenjuk. A pirított sonkát, majd a lilahagymát rászórjuk, sajtot reszelunk , szorosan osszetekerjuk, trapéz alakú párnákra vágjuk, majd tepsibe tesszuk. Letakarva kelesszuk még kb. fél órán át, hogy jól megnojenek. Végul a felvert tojással megkenjuk és megszórjuk szezámmaggal. Elomelegített sutoben, 190 fokon - alul felul sutoben, légkeverésesnél 170 fokon kb. 25 perc alatt megsujtuk, de figyeljuk.

 

(Eredeti recept: sutigyar)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 március 28

Nagyon guszták!!

0/10 SkAndi 2012 március 28

Hát még milyen finomak! Koszonom! :))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.