Nagyon guszták!!
A tésztához:
1 nagy (450 g) és egy kicsi (150 g) tejfol
1 dl tej
12 dkg Rama margarin
1 kg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 ek kristálycukor
1 ek só
8 dkg éleszto
2 tojás
A toltelékhez:
30 dkg fott fustolt sonka vagy fott tarja, oldalas
20 dkg krinolin vagy virsli
0,5 dl olaj
1 kk orolt bors
1 fej fokhagyma
10 dkg Rama margarin
4 fej szép lilahagyma vagy újhagyma (szerintem medvehagyma is jó) kevesebb is lehet
20 dkg reszelt sajt
2 dl tejfol
Tepsibe:
sutopapír, vagy Rama margarin és liszt, vagy szilikon
Nyújtáshoz:
finomliszt (mert ragadós fajta)
Tetejére:
2 tojás
szezámmag
lenmag
A tejfolt a tejjel és a margarinnal kevergetve addig melegítjuk, amíg a margarin elolvad benne, de vigyázzunk, ne legyen forró. A kétféle lisztet, a sót és a cukrot beleszórjuk, az élesztot belemorzsoljuk, a tojásokat beleutjuk. 10 perc alatt konnyu kelt tésztát dagasztunk belole. Letakarva, meleg helyen, kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjuk.
Amíg kel, elkészítjuk a tolteléket: a sonkát és a krinolint apró kockákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, megborsozzuk és félretesszuk. A fokhagymát finomra aprítjuk, vagy osszezúzzuk, az olvasztott Ramán megfuttatjuk. A lilahagymát karikákra vágjuk, gyuruire szedjuk vagy kisebb darabokra aprítjuk.
Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk, és vékony, kb. 50X25 cm-es téglalapokra nyújtjuk. Eloszor a fokhagymás margarinnal, majd a tejfollel megkenjuk. A pirított sonkát, majd a lilahagymát rászórjuk, sajtot reszelunk rá, szorosan osszetekerjuk, trapéz alakú párnákra vágjuk, majd tepsibe tesszuk. Letakarva kelesszuk még kb. fél órán át, hogy jól megnojenek. Végul a felvert tojással megkenjuk és megszórjuk szezámmaggal. Elomelegített sutoben, 190 fokon - alul felul sutoben, légkeverésesnél 170 fokon kb. 25 perc alatt megsujtuk, de figyeljuk.
(Eredeti recept: sutigyar)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!