30-35 dkg Eidami sajt
1 doboz medvesajt én cseresznye paprikás ízesítésűt használok.
Kevés margarin, vagy vaj, ki mit szeret.
10-15 dkg. vékonyan szeletelt sonka.
Ki milyet szeret.
Snidling, apróra vágva, esetleg medvehagyma.
Az Eidamit, tűzhelyen melegített vízbe teszem, jó forróba, és várom, hogy elkezdjen megolvadni.
Ezzel a legnehezebb bánni, mikor kezd felolvadni lapos szűrőkanállal, kiemelem, és eszméletlen gyorsan kinyújtom, akár a tésztát.
Na, itt volt már, hogy feladtam, de a szakács fiam látva vergődésemet, megkérdezte, egyáltalán mit szeretnék készíteni, majd gyors ötletet eszelt ki.
Egy alufólia darabba, óvatosan beleemelte a már olvadozó lyukadózó sajtot.
Széleit szorosan összenyomkodta, lapos a csomagnak.
Vissza a vízbe, így már könnyebb nyújtani
Utána lehúzom az alufóliát.
Azóta próbáltam sütő illetve mélyhűtő zacskóban is vízbetenni a sajtot.
Tehát vékonyra gyorsan kinyújtom, megvárom, míg picit keményedik.
Addig kikeverem a mackósajtokat a vajjal, és teszek bele apróra vágott snidlinget.
Ezzel is jól kikeverem.
A kinyújtott sajtot, beterítem a sonka szeletekkel, majd rákenem a kikevert maci sajtot.
És feltekerem akár egy bejglit.
Picit megy a hűtőbe… és már is szeletelhető.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!