Hozzávalók:1 kg. liszt,1 kocka élesztő,7 dl. tej,1 evőkanál só,1 dl. étolaj
Töltelék: 20 dkg. margarin, 20 dkg. reszelt sajt,40 dkg. sonka, megfőzve, ledarálva, kevés tejföl.Ízesítésnek egy kis bors.1 tojás
Elkészítés:Az élesztőt felfuttatjuk,és a többi hozzávalóval eggyütt összegolgozzuk.Kelesztjük. Ha megkelt, 4 cipóra osztjuk.. Közben a sonkát kevés tejföllel és őrőlt borssal összekeverjük a kinyújtoot tésztát olvasztott margarinnal megkenjük, majd vékonyan kenünk rá tejfölt, és mintha rétest csinálnánk, csak a fele tésztára teszünk a sonkás masszából, mert a házi sonkának elég füstőlt íze van és igy elég.Szórunk rá sajtot. Felcsavarjuk mint a piskóta tekercset, kicsit nyújtunk rajt a kezünkkel,és 2-3 cm. szeleteket vágunk. tepsibe téve megkenjük felvert tojással,és reszelt sajtot teszünk a tetejére, és szép pirosra sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!