· 1 kg csirkemell filé
· 2 dl tejszín
· 1 tojás
· 1 ek liszt
· 15 dkg bacon szalonna
· 6 szelet gépsonka
· 15 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)
· 1 tk só
· 1 tk bors
· 1 késhegynyi szerecsendió
· 1 db pritamin paprika
A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
A fél csirkemell filéket felszeleteljük - nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk.
Egy kb. 20x28 cm-es tepsi vagy sütőtál alját vékonyan kizsírozunk, vagy olajozunk, és baconszeleteket fektetünk rá.
A tojást egy kicsit felverjük, majd kikeverjük a tejszínnel és a liszttel.
Ezt a keveréket is enyhén megsózzuk, és teszünk bele egy kevés őrölt borsot és szerecsendiót.
A baconszeleteket meglocsoljuk tejszínnel, és ráfektetjük a húsdarabokat úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz (most lehet a pici darabokkal hézagolni).
A húst megszórjuk a reszelt sajt felével, és pár szelet feldarabolt baconnel, majd meglocsoljuk, és ráfektetjük a gépsonka szeleteket. Következik újra egy tejszínes locsolás, majd rászeleteljük a paprikát, megint locsoljuk és végül a második húsréteg.
A maradék tejszínt ráöntjük a húsra, és megszórjuk a sajt másik felével.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és így sütjük tovább 20-30 percig, míg a sajt megpirul a tetején.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!