A töltelékhez:
A panírozáshoz:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
A 3 tojást keményre főzzük.
A csirkemelleket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk.
A keményre főtt tojások héját eltávolítjuk, fokhagymatörőn átnyomjuk.
A sonkát apróra vágjuk és azt is a törőn átnyomjuk.
A zöldlevelet alaposan megtisztítjuk, összevágjuk.
Egy tálban a tojáshoz keverjük a sonkát, a zöldlevelet.
Beleütünk egy nyers tojást, sózzuk, borsozzuk.
A melleket összepárosítjuk, 2-2 közel egyforma alakút és méretűt választunk.
A tölteléket elosztjuk a 3 mellen és a másik 3 szelettel befedjük.
A széleiket kicsit összenyomkodjuk.
3 tálat készítünk, az elsőbe a lisztet, a másodikba a tojást egy villával kicsit felverjük és a harmadikba a zsemlemorzsát szórjuk.
A megtöltött húsokat jól összefogva a liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk.
Az olajat felforrósítjuk és a húsok mindkét oldalát mérsékelt lángon kb. 15 perc alatt barnára sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!