Fél kiló túró (juhtóró v. tehéntúró, de lehet vegyesen is)
20 dkg vaj
2 kiskanál só
35 dkg liszt
2 dl tejföl
1 cs élesztő
füstölt szalonna (kb 20 dkg)
füstölt sonka, vagy tarja (kb 20-3o dkg)
20 dkg füstölt sajt
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk,Közben a szalonát pörcsösre megpirítjuk a kockára vágott sonkával vagy tarjával. A liszthez hozzáadjuk a szalonnás, sonkás zsíradékot, a tejfölt, a vajat és a felfuttatott élesztőt, és a .sót És mindezeket az anyagokat összedolgozzuk. (összegyúrjuk)
Ez nem egy hagyományos pogácsa tészte lesz, mert tapadni fog az edény falához. Másfél órát kell keleszteni. Majd lisztezett deszkán kiszagatni. A pogácsa tetejére füstölt sajtott kell reszelni, valamint pár szem durva sóval is meg lehet szórni a tetejét. 200 fokon kb 20-30 perc a sütés ideje.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!