A kelkáposztát laskára szeleteljük, majd a vajon a köménymaggal megpároljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe teregetjük a felét, jó szorosan. A tejfölt a tojással, liszttel, sajttal, sóval, borssal elkeverjük és a kelre kenjük. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Félidőnél ráterítjük a kel másik felét, így érdekesebbé tehettjük a kinézetét. Természetesen ez nem kötelező, egyben is leteríthetjük az egészet. Ezután kivesszük és a sonkát ráfektetjük, majd felgöngyöljük, hogy szép tekercset kapjunk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük és hidegen szeletekre vágjuk.
http://haspok.blog.hu/2011/04/21/sonkas_keltekercs
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!