A tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
A töltelékhez:
30 dkg sonka kockára vágva
2 db lilahagyma
2 db kukorica konzerv
30 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár tejföl * vagy pizzakrém
10 dkg bacon (kockára vágva)
A tetejére:
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
szezámmag vagy sajt
1 dl langyos tejben (pici cukorral) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, és a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd rászórjuk a felaprított sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, valamint a reszelt sajtot, és feltekerjük. Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle.
A tetejére szezámmagot szórunk, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!