felvitel dátuma: 2023-02-06 12:04:08
mai nézettség: 1
nézettség: 45
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sonka
2.5 dl tejföl
2 kk mustár
2 ek majonéz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csomag zselatinfix
1 dl víz
Előkészületi idő: 30 perc
Elkészítés:
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd befedjük sonkaszeletekkel. A megpucolt főtt tojást felkockázzuk a vöröshagymával és a 10 dkg sonkával.
Összekeverjük a tejfölt két kiskanál mustárral és 2 evőkanál majonézzel, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A zselatint feloldjuk kb. 1 dl vízben, megmelegítjük, majd a tejfölös részhez keverjük.
A végén összevegyítjük a tejfölös részt a felszeletelt hozzávalókkal, majd beleöntjük a formába. Befedjük a tetejét is sonkával, majd ráhajtjuk a folpackot és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.