15 dkg vékony prágai sonkaszelet
és még két féle sonka, ill.debreceni szelet.
1 dl tejszín
1 ek porcukor
1 kv kanál feketebors
2 ek reszelt torma
3 db tojás
csipetnyi só
20 dkg sajt
20 dkg friss zöldség
8 db új hagyma vagy snidling
10 dkg házi kolbász
Szép üvegpoharakat készítünk elö. 15 dkg vékony prágai sonkaszelet és még két féle sonka, ill.debreceni szelet. Készítünk tejszínes tormát, 1 tejszínt kemény habbá felverünk egy habfixálóval, majd 1 kanál porcukrot, 1 kiskanál feketeborsot és 2 nagy kanál reszelt tormát keverünk hozzá. Megsózzuk. Ezután a sonkaszeleteket megkenjük a tormával, majd feltekerjük. 2-3 tojást megfözünk, sajtot kis szeletkékre vágjuk és a paprikát, paradicsomot apró cikkekre, szeleteljük. A tormás sonkát kétfelé vágjuk, a többi sonkaszeletet apróbbra tépjük. A pohárba elegánsan elhelyezzük a sonkadarabokat, a tojáscikkeket, zöldségszeleteket és a kolbászkarikákat ,majd egy kis kanál tormát is helyezünk a sorok közé. Látványosan is el lehet készíteni, ügyelve a rétegezésre. A tetejére egy kis kanál torma kerül, zöld újhagymát ill. snidlinget vágunk rá és egy kolbászkarikát . Behütjük. Friss kenyérrel kínáljuk . Nagyon finom. Ajánlom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!