Biztosan elkészítem,tegnap én is sajtoskifliket és pogikat csináltam,hasonló a receptem.Köszi,nagyon guszta lett a tiéd.
A tésztához:
48 dkg finomliszt
48 dkg rétesliszt
7 dkg éleszto
6 dl tej
1 púpozott ek só
1 ek kristálycukor
2 dl olaj (hagyományos napraforgó étolaj, olívaolaj semmiképpen ne legyen!)
A toltelékhez:
35 dkg fott fustolt sonka vagy felvágott (én sonkás szalámit használtam)
35 dkg sajt
35 dkg Rama
A tepsi kikenéséhez:
2 dkg Rama
A kenéshez:
2 tojás
Tetejére:
szezámmag
A tejet meglangyosítjuk. 1 decit kimérunk belole, a fele cukrot elkeverjuk benne, majd belemorzsoljuk az élesztot. 10 percre félretesszuk, hadd kezdjen kelni az éleszto. Az olajat a tobbi tejhez ontjuk, egyutt kézmelegre melegítjuk.
A kétféle lisztet tálba szórjuk, a sóval és a maradék cukorral osszekeverjuk, majd eloszor az olajos tejet, majd a felfuttatott élesztot adjuk hozzá. 20 percig dagasztjuk. Eleinte a tészta kiábrándítóan ragacsos lesz, de a dagasztás végére konnyu kelt tészta lesz belole, amelyik elválik az edény falától. Ha mégis lágy maradna, egy kevés lisztet még beledagaszthatunk. Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjuk.
Kozben a toltelékhez való Ramát és sajtot egycentis kockákra, míg a sonkát vagy felvágottat apróra vágjuk.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, cipó alakúra formáljuk, majd az egyiket kb. 3 mm vékonyságúra, 45-50 centi átméroju kerek lappá nyújtjuk. 16 részre vágjuk, szélesebb oldalukra 1-2 Rama és sajtkockát, valamint egy kevés sonkát rakunk. A tésztát két oldalról ráhajtjuk és lenyomkodjuk, nehogy sutés kozben a tolteléke kifolyjon belole. Ezután a csúcsa felé feltekerjuk úgy, hogy kozben mindig egy kicsit meghúzzuk a tésztát, hogy minél tobb vékony tekerés legyen rajta.
Ramával kikent tepsire rakjuk, felvert tojással lekenjuk, a tetejét szezámmaggal megszórjuk. Elomelegített sutoben, 190 fokon, légkeverésesnél 175 fokon, kb. 30 percig sutjuk. Amíg sul, egy újabb tésztacipóból elokészítjuk a kovetkezo tepsire valót, majd még 2 adagot sutunk ugyanígy.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!