Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sörben sült kacsacomb párolt káposztával

felvitel dátuma: 2015-02-14 14:53:05       mai nézettség: 1       nézettség: 722
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók: 6 személyre

6 db kacsacomb

ízlés szerint

majoránna

őrölt kömény

fej fokhagyma

 1 üveg sör,  

rozmaring

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A kacsacombokat megmossuk, majd sóval, majoránnával és őrölt köménnyel bedörzsöljük, megszórjuk rozmaringgal.
A sört beleöntjük egy tepsibe, rátesszük a kacsacombokat, rátesszük a fokhagymagerezdeket.

Az egészet lefóliázzuk, és 160 °C-os sütőben 50 percig pároljuk.
A párolás után a fóliát levesszük, a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra felmelegítjük, és saját levével locsolgatva kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Miközben a kacsánk sül elkészítjük a párolt káposztát hozzá.
Hozzávalók:

1 közepes fejes káposzta (vörös vagy fehér)

1 nagy hagyma

5 dkg (1 púpozott evőkanál) porcukor

1 dl vörösborecet vagy 0,5 dl 10%-os ecet

3 dl víz

1 csapott mokkáskanál őrölt kömény

, olaj

A káposztát legyaluljuk és besózzuk, hogy pici levet eresszen. (min.15 perc).

A hagymát felkockázzuk.
A vizet és az ecetet összekeverjük.
Olajon karamellizáljuk, a porcukrot, hogy aranybarna legyen.
Hozzáadjuk a hagymát, de nem pirítjuk meg, csak megfuttatjuk.

Ha a káposzta sok levet eresztett, enyhén kinyomkodjuk, ha nem, akkor az egészet a hagymához adjuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és jól összekeverjük.
Hozzáöntjük az ecetes víz 3/4 részét. ( a másik 1/4 részt félretesszük szükség esetére ha elfőne a leve, és még nem puha a káposzta), majd megsózzuk.
Kis lángon fedő alatt, gyakran kavargatva addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul,, ( kb 45 perc ) majd fedő nélkül még 5 percig pirítjuk.
Hagymás burgonyával vagy krokettel kínáljuk.

Krokett: 80 dkg burgonya, 3 tojásságája, ízlés szerint, pici olaj , vagy vaj, szerecsendió, fehébors, liszt.

A burgonyát megmossuk, és héjával megfőzzük, majd meg tisztítjuk és lereszeljük hagyjuk kihűlni.Annyi lisztet adunk hozzá 60 % a burgonya 40 % liszt legyen. A hozzávalókal eldolgozzuk  hosszúkásra formájuk a zsemlemorzsába fogatjuk, és olajba pirosra sütjük

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.