Nagyon klassz!!!
50 dkg liszt
2 dkg éleszto
1 kk só
6 dkg vaj a tésztába
10 dkg vaj a kenéshez
2-3 dl tej
1 tojássárgája
koménymag
Az élesztot felfuttatom a tejben (kis cukrot is teszek bele). A felfutott élesztot a liszthez adom, a sót és a 6 dkg vajat is. Osszedolgozom, egy jól gyúrható tésztát kapok. 4 cipóra osztom. Kis ideig kelesztem. Kor alakúra nyújtom, jó vékonyra, megkenem olvasztott vajjal, és 8 cikkre vágom. Kintrol befelé feltekerem, tepsibe rakom, megkenem tojássárgájával, és megszórom sóval, koménymaggal. Még 1 órát hagyom a tepsiben kelni, (én kb. félórát pihentettem). 180 fokon, elomelegített sutoben kb. pirosodásig sutom, ami kb. 20 perc volt nekem.
TIPP: Ha 4felé vágjuk, akkor nagyobb kifliket kapunk, amelyek kényelmesen elférnek a tepsiben. Lehet tolteni édes toltelékkel is, pl. lekvár...
(Eredeti forrás: csakiskedvtelésbol)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!