Nagyon szépek!!
0,5kg liszt
3dkg élesztő
1dl tej
pici cukor
fél evőkanál só
10dkg zsír
1db közepes, főtt áttört burgonya
1tojás+1 a kenéshez
tetejére öreg só, kömény.
Az élesztőt langyos cukros tejben fefuttatjuk.
A lisztet a zsírral kicsit elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk és 4 felé vesszük. Fél órát pihentetjük. Kör alakúra sodorjuk, majd 4 cikket vágunk belőle, vékonyan meg olajozzuk és feltekerjük. Vékonyan kikent tepszibe tesszük, tetejét megkenjük tojással és még egy negyed órát pihentetjük.180 fokos , előmelegített sütőbe sütjük.
A kifliket lehet tölteni is, darált sonkával, pizzakrémmel stb... Nagyon finom bableves, vagy gulyásleves mellé.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!