4-5 közepes cukkini
2 nagy fej hagymá
5 gerezd foghagyma
2 tojás
só, bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyemzöld vagy 1 csokor korianderzöld
6 kanál tönkölybúzaliszt vagy teljes kiörlésű rozsliszt
1 dcl olivaolaj
friss saláta, retekszeletek, lilahagymakockák a díszítéshez
Egy nagy tálba vastag lyukú reszelön, 4-5 közepes cukkinit belereszelek, amelyeket elözöleg megmostam és a végeit levágtam.
Adok hozzá, szintén reszelve 2 nagy fej hagymát és 5 gerezd foghagymát.
Ezután 2 tojást is, majd sózom, borsozom és belevágok 1 csokor petrezselyemzöldet vagy 1 csokor korianderzöldet.
A masszához keverek még 6 kanál tönkölybúzalisztet vagy teljes kiörlésü rozslisztet.
Jól összekeverem és állni hagyom.
Egy edénybe 1 dcl olivaolajat öntök és amikor már jó forró, akkor egy kanál segítségével halmokat teszek és kissé ellapítom öket.
Ha szép pirosra sültek, akkor megfordítom és 1 perc alatt készre sütöm.
Szalvétával bélelt tálba rakom, hogy az olaj felszívódjon.
Tálalásnál friss salátát rakok egy tányérra, erre helyezem a friss ropogós cukkinilepényeket és retekszeletekkel, lilahagymakockákkal tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!