A tésztához:
600 g rétesliszt
100 ml olaj
1 csomag éleszto
400 ml tej
3 ek cukor
1 kk só
Az ALAPtoltelékhez:
200 g Hera
2 tojássárgája
1 ek só
A toltelékhez:
reszelt sajt
sonkás szalámi
Kenéshez:
1 tojás 1 ek tejjel elkeverve
Az élesztot langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Mikor az éleszto felfuttott, hozzáadjuk a tobbi hozzávalóhoz. Alaposan kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen kelni hagyjuk. Még egyszer a kelés után átgyúrjuk, hogy a buborékok távozzanak belole és 4 részre osztjuk.
A tojássárgájákat a puha Hera margarinnal és a sóval elkeverjuk.
Mind a 4 részt vékonyra sodorjuk és megkenjuk az alaptoltelék negyedével, megszórhatjuk fokhagymaporral is. Rárakjuk a sonkás szalámit, megszórjuk reszelt sajttal , (aki akarja oregánóval is). Mindkét végét egymással szemben elkezdjuk tekerni (tehát az egyik végét és a másik végét is felcsavarjuk), amíg ossze nem érnek. Kissé lelapítjuk, hogy tartják meg a formájukat (végig simítjuk a kezunket a két tekercsen). Egymásra fektetjuk. Kb. 2 cm-es darabokra osztjuk.
Sutopapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk oket, kb. 10 percig még kelni hagyjuk: Megkenjuk tejjel elkevert tojással, megszórjuk szezámmaggal. 200 fokos elomelegített sutoben kb. 10 percig sutjuk.
Megjegyzés: A tésztát muffinformában is kisuthetjuk. Tekercselés során háromszogekre is vághatjuk.
A recept egy szlovák internetes receptgyujteménybol származik.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!