Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Böjti ételek receptek » Sós gazdaháromszogek

felvitel dátuma: 2012-04-27 21:59:54       mai nézettség: 1       nézettség: 2183
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:

600 g rétesliszt

1 csomag éleszto

1 kk kristálycukor

2 kk

150 ml olaj

350 ml tej

 

A toltelékhez:

400 g savanyú tejfol (16 %-os)

200 g fustolt sajt

6 gerezd fokhagyma

450 g hagyma

1 kk kristálycukor

80 g vaj

fuszerek

 

A kenéshez:

1 tojás 1 ek tejjel elkeverve

szezámmag

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Eloszor elkészítjuk a tolteléket: a szeletekre vágott hagymát a vajjal egyutt megpirítjuk, teljesen mérsékelt lángon, majd hozzáadunk 1 púpozott kk kristály- vagy barnacukrot és tovább pirítjuk mérsékelt lángon. Mikor már szép barna színt kapott a hagyma, levesszuk a tuzrol és hagyjuk kihulni. Aki nem szereti a karamellizált hagymát, az kihagyhatja belole a cukrot, de szerintem olyan íze van, mint a káposztás tésztának.

Mialatt hul a toltelék, elkészítjuk a tésztát: az élesztot 200 ml langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáontjuk a tobbi hozzávalóhoz és a maradék tejhez. Kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára rakjuk, és még egyszer átgyúrjuk, hogy a buborékok távozzanak belole. 3 egyforma részre osztjuk.

A toltelék: a savanyú tejfolbe belereszeljuk a fokhagymát, akár tobbet is tehetunk bele.

A tészta minden részét vékonyra sodorjuk. Megkenjuk a fokhagymás tejfol 1/3-ával, megszórjuk a karamellizált hagyma 1/3 részével (zsírja nélkul!). Megszórjuk a fustolt sajt 1/3-ával, a zoldfuszerekkel is (lehet bazsalikom, rozmaring, petrezselyem). Nem kell sózni, a fustolt sajt elég sós! Feltekerjuk a tésztát és háromszogekre vágjuk.

Sutopapírral bélelt tepsire helyezzuk oket. Addig hagyjuk még kelni, amíg felmelegszik a suto 200 fokra, utána megkenjuk 1 ek tejjel elkevert felvert tojással és csipetnyi sóval, megszórjuk a magokkal, a legjobb szezámmaggal.

200 fokon kb. 15 percig sutjuk. Ebbol az adagból 2 pléhnyi háromszogeket kapunk. Sokáig puhák maradnak.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.