Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sós krokodil

felvitel dátuma: 2012-01-28 14:10:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1842
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

 

Tészta:
100 g tejföl

500 g sima liszt
250 ml langyos tej
1 kiskanál cukor
1 evőkanál (ízlés szerint)
1/2 kocka élesztő

Töltelék:
20 dkg füstölt párizsi, vagy sonka
1 fej hagyma
10 dkg trappista sajt
2 db főtt tojás
összevágott petrezselyemzöld
1 db nyers tojás

Díszítés, kenés:
2 db egész bors ( a szemének)
1 db egész tojás
1 kiskanál pirosarany
 

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Tészta:
Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk majd hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, összedolgozzuk, megkelesztjük, közben elkészítjük a tölteléket.

Töltelék:
A párizsit csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a többi hozzávalót apróra vágjuk. 1 tojást felverünk villával és a töltelékhez keverjük. Őrölt piros paprikával, őrölt borssal, ételízesítővel ízesítjük.


Töltés:
A tésztából téglalapot nyújtok, egyenesre vágom a széleit. A leeső darabokat félreteszem, ezekre szükség lesz később. A tészta két hosszabb oldalát szélességének kb. harmadáig derelyevágóval bevágom, kb. hatszor, 45°-os szögben, egyenlő távolságra, figyelve arra, hogy ne essen le semmi. A tészta középső harmadára halmozom a tölteléket, majd erre a bevágott részeket egymásra hajtom. Tepsibe helyezem. A kimaradt tésztából lábakat, szemeket, és farkat készítek. Ollóval kicsit bevágdosom az orránál mintha foga lenne és a hátán is. Lekenem a pirosaranyas tojással. Előmelegített sütőben közepes lángon 60-90 percig sütöm. 

 

Szakács: Renißaßa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Barbara 2012 január 28

Ha nem csak szép és ötletes hanem finom is -huuuuu szóval mit tudhatunk a töltelékről?

0/10 Renißaßa 2012 január 28

Mit szeretnél tudni? :) A receptben szerepel, hogy mit raktam bele. Lehet bármivel tölteni, például sonkával, szalámival, kukoricával, gombával... stb. Amit egy pizzára raknánk feltétnek, sok mindent tehetünk bele. De ha darált húst vagy csirkemell csíkokat raknál bele azt előtte meg kell párolni.

0/10 Ági 2012 január 28

Nem macerás az elkészítése,de ötletesség van benne.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.