Húú! Ez nagyon jól néz ki. Ki fogom próbálni.
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 1 csomag Dr. Oetker sütőpor 25 dkg vaj 1 kispohár tejföl 1 db tojás 2 teáskanál só Hozzávalók a tetejére: 1 db tojás 10 dkg reszelt sajt 5 dkg szezámmag 5 dkg lenmag 5 dkg napraforgó 5 dkg tökmag köménymag
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd pedig kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra.
Derelyevágóval vékony kis rudakat vágunk belőle és utána a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,
szépen sorban belerakosgatjuk.
A tojást egy bögrébe feltörjük, elkeverjük, majd a vékony rudakat bekenegetjük a tojással.
Közben a sütőt bemelegítjük.
Rászórjuk a tojásra a reszelt sajtot, lenmagot, szezámmagot, vagy köménymagot, ki mit szeret.
Lehet vegyesen is. Kb. 15-20 percet sütjük közepes hőfokon. Ha kezd színesedni, akkor elkészült.
Kivesszük a sütőből és tányérra szedjük a sós stanglikat. Már langyosan is finom...
Húú! Ez nagyon jól néz ki. Ki fogom próbálni.
Tetszik
Ez jó. Kipróbálom.
Hú. Nagyon finom.
Finom. Hasonlót én is szoktam sütni de az nem ilyen szép.
Nagyon jól néz ki.
Finom, ki fogom próbálni én is.
Finom.
Tetszik
Hasonlót én is sütök
Nagyon finom, jól néz ki.
Ez is finom.
Fincsi
Finom.
Ezt én is meg fogom sütni holnap. Köszönöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!