A tésztához:
5dkg zsír
1 dl tejföl
1 dkg élesztő + 1/2 dl tej, 1 kk cukor
1 késhegynyi sütőpor
1 tojás
30 dkg liszt
A töltelékhez:
1/2 kg túró
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál gríz
2tojás
A kenéshez:
1 tojás + 1 evőkanál tejföl.
Felfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt.A liszthez hozzámorzsoljuk a zsírt, beletesszük a tojást, tejfölt, majd az élesztős tejet. Összegyúrjuk a tésztát.
A túrót összekeverjük a sóval, a tojások sárgájával, a grízzel, végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét és az összeaprózott kaprot.
A tészta 2/3 részét kinyújtjuk kerekre, beletesszük az edénybe, ráhalmozzuk a töltelékez, elsímítjuk egyenletesen.Kinyújtjuk a másik tésztadarabot, befedjük a túrót, megkenjük a tetejét tojásos tejföllel. Szép pirosra megsütjük.
Hidegen szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!