A tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg éleszto
4 dl tej
1 kk cukor
1 dl olaj
2 tk só
2 ek kefír (lehet pótolni tejfol és joghurt keverékével)
A toltelékhez:
25 dkg vaj
2 tojássárgája
ízlés szerint só, kb. 2 tk
Tetejére:
tojás
reszelt sajt vagy koménymag vagy szezámmag vagy ezek keveréke
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tobbi hozzávalóval összekeverjük. Az összekevert tésztát kidolgozzuk és hagyjuk kelni kb. fél órát.
4 cipóra osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk téglalap alakúra, vékonyra és megkenjük a sós vajjal: 25 dkg vaj, kb. 2 tk só és 2 tojássárgája habosra keverve, amit 4felé osztunk, hogy a 4 cipóba elég legyen.
A megkent téglalapot feltekerjük, mint a bejglit, jó szorosan és trapéz formákra vágjuk.
Tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal.
Elomelegitett sütőben 180 fokon sütjük 20 percig.
TIPP: Tehetünk a töltelékhez szalonnakockákat, virslikarikákat, kolbászkarikákat is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!