1kg liszt,vegyesen,sima és teljes kiőrlésű
1 ek.só
4db tojássárgája
30 dkg. zsír
3 dl tej
1cs élesztő
csipet cukor(fruktóz)
szóráshoz:só-bors-őrölt köménymag
A langyos tejbe beletesszük az élesztőt,a cukrot és felfuttatjuk.
A lisztet a sót összekeverjük,majd a zsírral összemorzsoljuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a 4 tojássárgáját.
Jól nyújtható tésztát gyúrunk és azonnal 18 db gombócot formálunk belőle.
A gombócokat egyenként tányérnyi nagyságúra nyújtjuk és 8 részre vágjuk,majd kívülről befelé feltekerjük és mehet a tepsibe,végül megszórjuk a só-bors-köménymag keverékkel.
Ebből az adagból 2 db 40x35 cm-es tepsivel lesz.
A sütőt 175 fokra melegítjük és minél barnábbra sütjük annál ropogósabb lesz.
Én közepesre sütöttem és egy hét után is olyan volt,mint sütés után.
Jó étvágyat hozzá!
Tanács: Ha a szénhidráton szeretnénk csökkenteni,tegyünk bele master-mixet(én tettem) így 40-40-20-dkg sima-teljes-master-mix
nagyon-nagyon régi receptem,minimum 40 éve sütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!