Nagyon jó!
20 dkg spagetti
25 dkg konzervgomba
1 fej lilahagyma
1 ek kakukkfü
2 dkg szárított erdei gomba
5 dkg vaj
fél dl konyak
2 dl főzőtejszín
só, bors, mogyoró ízlés szerint
Fokhagymás olajhoz: 1 gerezd fokhagyma fél dl olívaolaj
A mogyorót dúrvára összetörjük, az erdei gombát finom porrá őröljük. A spagettit bő forrásban levő sós vízben megfőzzük.
Közben elkészítjük a ragut: A vajat mérsékelt tűzön megolvasztjuk egy magas peremű serpenyőben. Megfonnyasztjuk rajta a lilahagymát, majd felerősítve a hőmérsékletet óvatosan ráöntjük a konyakot.
Majd mérsékeljük a hőt, beletesszük a gombát, mogyorót, őrölt erdei gombát, kakukkfüvet, tejszínt, és sózzuk, borsozzuk. Majd 10 perc alatt megfőzzük a ragut ( néha megkeverjük ).
A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, és olajjal összelangyosítjuk, majd a megfőtt spagettivel összekeverjük. Tányérra halmozzuk a tésztát, és közepére tesszük a ragut.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!