1 szál szárzeller
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
500 gr hámozott paradicsom
500g spagetti tészta
2-3 ek oliva olaj
só,aprított petrezselyem zöldje
2-3 kk kristálycukor
parmezán
A sárgarépát,zellert,hagymát apróra vágjuk. A felforrósított olajba beletesszük a felaprított zöldségeket és 10 percig lassú tűzön lefedve pároljuk,főzzük.Ha szükséges,kis vizet tehetünk alá,nehogy leégjen.
A felaprított paradicsomot ezután hozzátesszük ,megszórjuk a petrezselyemmel,cukorral.
Felforraljuk,majd lefedve kb. 40 percig lassú tűzön főzzük a kívánt sűrűségűre.
A tésztát kifőzzük,majd kevés olivával meglocsoljuk és beleöntjük a mártásba. Összekeverjük,majd frissen tálaljuk,esetleg parmezánnal ,friss petrezselyemmel megszórhatjuk,
A képen látható szószt összeturmixoltam botmixerrel,mielőtt beletettem a tésztát,hogy a gyerekek ne tudják miből van :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!