Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Spanyol briós

felvitel dátuma: 2016-08-05 18:20:17       mai nézettség: 1       nézettség: 1444
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

50 dkg minőségű liszt (BL 80) 7 dkg cukor, ½ tk , 4 dkg friss élesztő, 2 – 2,5 dl langyos tej, 2 db tojás, 4 ek olaj

Kenéséhez: 15 dkg vaj, vagy ráma

Porcukor a tetejére

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukrozott, langyos tejben (2 dl) és a többi hozzávalóval lágy kalácstésztát dagasztunk. Ha túl ragacsos a tészta, adunk hozzá még kevés lisztet, ha túl kemény, tejjel lágyítjuk. Letakarva duplájára kelesztjük. 10 egyforma darabra osztjuk és zsömlékre formázzuk őket  majd letakarva újra kelesztjük kb. fél órát. Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk ovális alakúra (20x30) és megkenjük vajjal. Feltekerjük sorban mindet, majd hosszában kissé megnyújtva csigába csavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Újból lekenjük őket vajjal, majd letakarva kelesztjük. Én nutelával, lekvárral és túróval töltöttem. Előmelegítet sütőbe sütjük 160 170 fokon.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Molnár Juli 2016 augusztus 07

Tetszik csak az a kérdésem,hogy feltekerés előtt kell tölteni ugye?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.