Nagyon szép!!:))
0,5 kg zöld spárga
6 szelet lapka sajt
6 szelet bacon szalonna
1 nagyobb krumpli
só
fehérbors
1,5 dl tejszín
A zöldspárgát megtisztítjuk, szárait levágjuk. A spárga fejeket kevés szárral enyhén sós vízben 5 perc alatt előfőzzük.
Az előfőzött spárgákat elosztjuk 6 adagra. Egy-egy csomag spárgára ráhelyezünk egy szelet lapkasajtot és az egészet 1 szelet bacon szalonnával körbetekerjük.
Fóliával bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 170 fokon 20 perc alatt addig sütjük, amig a bacon ráolvad a sajtos spárgákra.
Amig a spárga sül, addig elkészítjük a köretet.
1 db nagyobb krumplit megtisztítunk, apró kockára vágjuk és a megmaradt spárga szárakkal együtt, enyhén sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt, leszürjük, s 1,5 dl tejszínt adunk hozzá. Botmixerrel elkeverjük és a megsült spárgák mellé rakjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!