4 db csirkemell filé
2 cs. zöld spárga
5 dkg vaj
4 szelet trappista sajt
4 szelet sonka
A besamelhez:
1/2 l tej
12 vaj vagy margarin
10 dkg liszt
só
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
ételízesítő
étolaj
szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés:A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük/elég csak fehéredésig mert még sütni fogjuk/Elkészítjük a besamelt.A tejet felforraljuk.A vajat felolvasztjuk,megfuttatjuk rajta a lisztet de nem pirítjuk.Felöntjük a tejjej és addig forraljuk habverővel kevergetve amig besűrűsödik.Ízesítjük sóval,borssal szerecsendióval.A spárgát megtisztítjuk,a vajon félpuhára pároljuk ételízesítővel és borssal megszórva.
Elkészítés:A csirkemelleket kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük egymás mellé.Habzsákkal vagy kanállal ráhalmozzuk a besamelt.Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot teszünk.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!