20 dkg újburgonya
15 kdg sárgarépa
20 dkg spárga
csipetnyi: cukor
1 kv kanál citromlé
ízlés szerint só, bors
1 fej saláta
3 db újhagyma
2 ek almaecet
1 kv kanál mustár
5 ek olívaolaj
ízlés szerint worcester-szósz
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. Az újburgonyát és a sárgarépát felkarikázzuk, és enyhény sós vízben puhára főzzük ( kb 15 perc ), majd leszűrjük és hagyjuk kihülni.
Közben burgonya hámozóval lehántjuk a spárga külső héját, és fásvégét levágjuk, majd 3 cm-es darabokra vágjuk.
Lábasba tesszük, annyi vízet öntünk rá, hogy ellepje.
A cukorral, a citromlével, és kevés sóval puhára főzzük ( kb 10 perc ).
Leszűrjük, hagyjuk kihülni.
Salátát leveleire szedjük majd a tálat kibéleljük vele, hagymát felkarikázzuk, hozzáadjuk a krumplit, a répát, spárgát, ezt lazán összekeverjük, és a salátalevelekre tesszük.
Öntet:
Az almaecethez adjuk a mustárt, néhány csepp worcester-szószt, ízlés szerint sót és borsot.
Vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olívaolajat és habosra keverjük.
Megöntözzük vele a salátát, és azonnal tálalható.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!