A palacsintához:30 dkg liszt,csipetnyi só,1 tojás,4-5dl tej és víz vegyesen.A folyadék mennyiségeb függ a liszt minőségétől
Olaj, amiben kisütöm a palacsintákat.Ez serpenyőtől függ.
Töltelék: 30 dkg spenót vagy medvehagyma,1 tubus sajtkrém(natur),1-2 gerezd fokhagyma, só, bors.
Besamellmártás:'dl tej, 1dkg liszt, idkg vaj
Sós palacsintákat sütöttem,majd elkészítettem a tölteléket.
Egy kanálnyi olajon megfuttattam reszelt foghagyma gerezdet,majd rögtön rádobtam apróra vágott spenótot vagy medvehagymát .Megfonnyasztottam
A palacsintákba töltöttem,feltekertem és három darabba vágtam a palacsintákat.Egy kivajazott jénaiba egymás mellé raktam őket,és meglocsoltam besamelmártással ,majd megszórtam reszelt sajttal. Addig tettem a forró sütőbe,míg a sajt rá nem olvadt.
Besamelmártás : egy dkg vajat megolvasztok ,megszórom egy dkg liszttel,kevergetem egy kicsit,nem pirítom meg.Majd felöntöm 1dl tejjel és csomómentesre keverem,besűrítem.Én a kétszeresét csináltam most.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!