- kb. 40 dkg liszt - fele teljeskiőrlésű bio tönköly liszt és bio tönköly fehér liszt
- kb. 1 dl langyos víz (amennyit felvesz a tészta)
- 2-3 g élesztő
- só
- 2 evőkanál bio olíva olaj
- 500 g fagyasztott bio spenót vagy friss, mert abból még finomabb
- só,
- 2 evőkanál 20% tejföl
- 4 gerezd magyar fokhagyma
- pici víz
Paradicsom szósz:
- kb. 6 nagy evőkanál sűrített paradicsom
- ha nincs gyerekünk, akkor pár szelet erős paprika
- víz
- só, bors, oregánó, bazsalikum, kakukkfű
- 2 evőkanál olíva olaj
- pizzánként 1-1 tojás
- olíva bogyó
- trapista sajt
Elkészítés:
- először langyos vízben futtassuk fel az élesztőt
- a tészta többi hozzávalójával gyúrjunk tésztát belőle és rakjuk félre. Addig elkészítjük a szószokat!
- a következő fázis a spenótos feltét!
- A spenótot vízben felrakjuk főzni, majd ízesítjük. Levesszük a tűzről!
- a sűrített paradicsomba tesszük a fűszereket és az olíva olajat a legvégén a vizet.
- nem túl folyós és nem túl sűrű szószt kell kapnunk.
-a tésztából formázunk egy kisebb és egy nagyobb pizzát,
- először mind a kettőre rátesszük a paradicsomszószt,
- majd jöhet a spenót,
- olíva bogyó,
- kör alakban megszórjuk a sajttal úgy, hogy a közepére tudjuk ütni a tojást,
- majd mindenestül betesszük a sütőbe 150 fokon légkeverésesen kb. 20 percig sütjük.
Tálaláskor még készíthetünk plusz öntetet a paradicsomszósznak megfelelő recept szerint, csak hígabbra készítjük el! Ebbe már rakhatunk jó kis erős paprikát is - a férfiak kedvéért! :-))
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!