Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Spenótos-fokhagymás hajtogatott pogácsa

felvitel dátuma: 2013-06-11 15:13:58       mai nézettség: 1       nézettség: 2475
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
  • 55 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 dl tej
  • 2 kk
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg margarin

Hajtogatáshoz:

  • 20 dkg margarin
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 nagy marék friss spenótlevél

Kenéshez:

  • 1 egész tojás
Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.

Beletesszük még a sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját.

Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A margarint egy tálkába tesszük, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat és alaposan elkeverjük.

A spenótleveleket több léről átmossuk, a nagyobb levelek vastag erét és a szárakat tépjük le.

Konyhai papírtörlővel itassuk le róluk a vizet, majd egy éles késsel vágjuk apróra.

Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát.

Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a fokhagymás margarint.

Egyenletesen rászórjuk az aprított leveleket.

A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk.

A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk.

Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.

Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.

Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.

Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy éles késsel becsíkozzuk a tetejét, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb, lekenjük a kissé felvert egész tojással.

Kb. 20 percet még kelesztjük.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

30 db pogácsa lett ebből az adagból.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.