Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Spenótos-pulykás lasagne

felvitel dátuma: 2013-06-04 16:32:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2562
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 4 nagyobb vagy 5 kisebb tojás

Pulykás réteghez:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk
  • 0,5 tk ételízesítő
  • 0,5 kk bors
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 ek liszt

Spenótos réteghez:

  • 5 dkg margarin
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 dl tej
  • 3 dl spenótpüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 0,5 kk ételízesítő
  • 15 dkg trappista sajt

Tetejére:

  • 10 dkg trappista sajt

Tepsi kenéséhez:

  • 2 dkg margarin
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.

Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, felfűszerezzük.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk.

A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, ráütjük a tojásokat, majd alaposan összedolgozzuk.

Nagyobb diónyi golyókat formálunk, és a tésztanyújtóval elnyújtjuk.

(Én a 7 fokozatú gépen 3-ra nyújtottam a legvastagabb 7-től kezdve. Persze gép hiányában deszkán pár mm-re szükséges elnyújtani.)

Nagyobb konyharuhára fektetjük a tésztákat, míg a többi részt elkészítjük.

A margarint megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a tejjel felöntve elkezdjük főzni, beleöntjük a spenótpürét, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, felfűszerezzük. Addig főzzük, míg jól besűrűsödik.

Elzárjuk a lángot, majd még forrón belereszeljük a sajtot, jól átforgatjuk.

Ha a hús megpuhult és a leve elfőtt, a lisztet elkeverjük a tejszínnel és a pulykára öntjük, pár perc alatt sűrűre főzzük.

Egy közepes méretű tepsit (20x34cm) kikenünk margarinnal (az oldalát is), kibéleljük egy sor tésztával, ráöntjük a hús felét, befedjük egy sor tésztával, rákanalazzuk a spenótkrém felét, újra tésztát teszünk. Addig folytatjuk, míg el nem fogy minden. Nekem pont 2 réteg pulyka és két réteg spenót lett, amit végül tészta réteggel zártam.

Ráreszeljük a sajtot.

Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tipp: Ha sütőből kivéve pihentetjük 15 percet, akkor olyan szépen szeletelhető, hogy akár kézben is ehetnénk, úgy összeáll, és épp ehetőre hűl.

8 nagy szeletre vágtam és egyet bírtam belőle megenni, tehát 6-8 főre elegendő.

A spenótpürét úgy készítettem, hogy egy nagy kelesztő tálnyi friss spenót levelet alaposan, több léről átmostam, a vastag erét és a szárát kitéptem, pár perc alatt megfonnyasztottam és leturmixoltam.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.