Hozzávalók
50 dkg darált keksz
4 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
2 dl tej
rum vagy rumaroma
Elkészítés
A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük.
Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.
Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk.
Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.
Megjegyzés:
1 tábla csokoládé is elég hozzá hozzá, ha nem akarjuk, hogy vastag legyen rajta a csokimáz.
Aki fél a leragadástól, az folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!