ez nagyon fincsi húsétel,majorannát nem teszek bele.10
1kg (sertés) darált hús
2 száraz zsemle vagy 4 szelet száraz kenyér
2 tojás
5-6 főtt tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db vörös hagyma
só,
bors,
majoránna
pirospaprika
A zsemlét kevés vízben beáztatom. A fokhagymát és vörös hagymát megpucolom,apróra vágom mindkettőt .
Egy nagy tálban a darált húst villával szétmorzsolom, hozzáadom a kinyomkodott zsemlét és a tojást. Befűszerezzem sóval, borssal, pirospaprikával és a tenyereim között szétmorzsolt majorannával. A masszát alaposan összedolgozom a hagymákkal .
A főtt tojásokat meghámozom, a szélekből egy-egy vékony szeletet levágok, hogy egyenes legyen,így a tojások tökéletesen egymás mellé helyezhetők.
Az őzgerinc formában sütöm amibe teszek sütőpapírt majd a húskeverék felét beleteszem a formába. Egyenletesen elnyomkodom, közepébe mélyedést készítek. A tojásokat egymás mellé a mélyedésbe teszem, majd a tetejére is ráteszem a húsmasszát és egy pici zsemlemorzsával megszórom .
Közepes sütőben kb 55-60 perc alatt szép pirosra sütöm .
Melegen is hidegen is tálalható .Hozzá krumplipürét vagy rízst is adhatunk .
ez nagyon fincsi húsétel,majorannát nem teszek bele.10
Valóban finom
Szia! Szeretnem kerdezni hogy a sutopapirt nam kell zsirral vagy olajjal vekonyan megkenni? Nem eg oda ? Vagy kitudom az ozgerinc formabol sertetlenul szedni es a papir siman lejon rola? Koszonom a valaszt elore is.
Nem a sütőpapír erre alkalmas és nem ragad rá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!