300ml kéz meleg víz
2 tk cukor
20 g friss élesztő
1 ek só
500g liszt (ez nekem Nagyi titka BL80 volt)
100ml olaj
sütéshez bő, tűzforró olaj
Egy tálba rakjuk a vizet, és a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk feloldódni benne. Hozzáadjuk a sót, majd a lisztet, és egy könnyű, szinte folyós tésztát keverünk belőle, itt ha nem volt elég a víz, most lehet hozzáadni pluszban. Letakarva 20 percre meleg helyre tesszük kelni. 20 perc után az az olaj felével körbelocsoljuk a tésztát, és olajos kézzel kinyomkodjuk a tésztából a levegőt, majd újabb 5 percre lefedve magára hagyjuk meleg helyen. Egy üvegdeszkát, vagy tálat megolajozunk, és a tésztát 12 részre osztjuk és kis gombócokká formáljuk a tésztát. Letakarva újabb 5-10 percig állni hagyjuk, majd olajos kézzel kör alakóra nyújtjuk a gombócokat, és forró olajban kisütjük őket.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!