ponty hal: 2 kg
közepes hagyma: 6 fej
őrölt édes paprika: 3 evőkanál
csípős őrölt paprika: 1 evőkanál
pirosarany: 1 tubus
só: csipetnyi
vörösbor: 4 dl
cseresznyepaprika: 2 db
bors vagy delikát: csipetnyi
víz: 3 l
gyufatészta: 40 dkg
A megtisztított, ujjnyi vastagságra felszelt halat besózzuk, és egy órát állni hagyjuk.
A hagymát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, és feltesszük főzni a vízbe kb. 15 percig.
Beletesszük a halat, a vörösbort, s amikor elkezd forrni, beletesszük a paprikát és a fűszereket, idény szerint zöldpaprikával is ízesíthetjük.
A forralástól számítva 30 percig főzzük.
A megfőzött gyufatésztával tálaljuk, amelynek a levéből, önthetünk a halászlébe, ami így sűriti.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!