3 nagy savanykás alma
2 ek cukor
2 ek citromlé
12,5 dkg liszt
csipetnyi só
1 tojás
1,25 dl sor vagy ásványvíz
1 tojásfehérje
fahéjas cukor a szóráshoz
75 dkg olaj a sutéshez
Hámozzuk meg az almákat, majd vegyuk ki a magházukat, s vágjuk fol oket 1 cm vastagságú karikákra. Szórjuk meg cukorral, locsoljuk rájuk a citromlevet, s hagyjuk állni.
A tészta elkészítéséhez keverjuk a lisztbe a sót. Válasszuk szét a tojásokat, az egyik tojássárgáját és a sort keverjuk hozzá a liszthez. A tésztának csak annyira szabad folyósnak lennie, hogy azért megtapadjon az almakarikákon. A tojásfehérjét verjuk kemény habbá, majd adjuk a tésztához.
Az olajat hevítsuk fel egy nagy lábasban. Az almakarikákat forgassuk bele a tésztába, majd tegyunk a forró zsiradékba, de mindig csak annyit, amennyi még kényelmesen elfér benne. Sussuk mindkét oldalukat aranybarnára, majd papírtorlovel itassuk le róluk a felesleges olajat. Melegen, fahéjas cukorral tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!