4 db csirkecomb
grill fűszer
őrölt fekete bors
majoránna
1 kis darab póré vagy újhagyma
só
2 dl majonéz
1 dl főző tejszín
2 db alma
20 dkg cékla /főtt/
étolaj
citromlé
mustár
cukor
őrölt fehér bors
Előkészítés: A csirkecombokat befűszerezzük. A céklát meghámozzuk, lereszeljük vagy ha üveges céklánk van azt az almával és a hagymával együtt vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A combokat sütőben alufóliával letakarva, kevés vizet öntve alá, 160 fokon, 40 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és 180 fokon, 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Összekeverjük a majonézt a céklával,hagymával tejszínnel és az almával. Ízesítjük sóval,citromlével,cukorral,borssal és mustárral A csirkecombokat a céklás, almás,hagymás majonézzel tálaljuk.
A csíki mártásban eredetileg van citromos vízben főtt gomba apróra vágva. Én ezt most kihagytam belőle.:))
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!